Tájékoztatás a Telegráf Kft.-nél (a 168 Óra kiadójánál) zajló végrehajtással kapcsolatosan

A Telegráf Kft.-nél (168 Óra kiadója) zajló végrehajtásokkal kapcsolatosan ezúton tájékoztatjuk partnereinket, hogy az Olvasottsági Kutatás 2011 Kft. többször is jelezte a kiadónak, hogy rendezze, az évekkel ezelőtt, még 2016-ban keletkezett tartozását. Kiemelten fontos ez egy nonprofit Kft. esetében, mivel az Olvasottsági Kutatás 2011 Kft. a ténylegesen felmerült költségeket osztja fel a finanszírozói kör felé, és a Kft.-nek is vannak törvényes és szerződéses fizetési kötelezettségei, melyeknek eleget kell tennie határidőben.

 

A tartozását, az elmúlt évek során, többszöri írásbeli felszólítást követően sem egyenlítette ki a kiadó. Javaslatunkra részletfizetési megállapodást kötöttünk, amelyben foglaltakat sajnálatos módon a kiadó szintén nem tartotta be.  A megállapodást követő több hónap türelmi idő, és számos megválaszolatlan megkeresés után a NOK hatályos szerződései és határozatai alapján el kellett indítanunk a Kiadóval szemben a fizetési meghagyás kibocsájtását. A döntést a NOK legfelsőbb testülete, a Konzorciumi Tanács hozta meg, miszerint a Kiadóval kötött szerződést mondjuk fel, a fennálló követelést pedig fizetési meghagyás útján érvényesítsük.

 

Kénytelenek voltunk a legszigorúbb eszközhöz nyúlni,  hogy a közösség többi tagját ne kelljen pótbefizetésekkel terhelni.

 

A Telegráf Kft. fizetési meghagyása tavaly decemberében emelkedett jogerőre, sajnálatos, hogy a kintlévőséget sok éven keresztül, írásbeli és telefonos megkeresésünk ellenére sem tudták rendezni, igy végrehajtói szakaszba került az ügy. A kérdéses összeg 2018. elején a végrehajtótól érkezett meg számlánkra.

 

Ezúton is köszönetet mondunk a hűséges és időben fizető partnereinknek, tagjainknak a fizetési fegyelemért.

Hozzászólás írása